Nyitólap » Ha nem eszik eleget... » Tartós betegség

Tartós betegség

Az elhúzódó, krónikus betegségben szenvedő vagy műtét előtt álló gyerekeknek olyan étrendre van szükségük, ami hozzásegíti őket a gyorsabb gyógyuláshoz. Nagyon fontos ilyenkor, hogy tudatosan tápláljuk a beteg gyermekünket, hiszen a hatékony és teljes felépülés nagyban múlik a fizikumán. Ha túlontúl legyengül, nehezebben fog meggyógyulni, ha viszont testileg felerősítjük, akkor a regenerálódás is jóval könnyebbé válik.


A hosszabb kórházi tartózkodás, az infúziók és operációk nyilván kihatnak az ember étvágyára; a gyerekek sem kívánják még a kedvenc ételeiket sem. Nehéz helyzetben vagyunk ilyenkor, mert egyrészt megértőnek kell lennünk: nem erőltethetjük a gyereket, hogy egyen, miközben esetleg hányingere van, ugyanakkor tudnunk kell, hogy a megfelelő tápanyagbevitelen múlhat az, hogy meddig tart a betegség, és milyen gyorsan sikerül kilábalni belőle.

Ha a kórházi kosztot elutasítja a gyerek, feltétlen próbáljuk meg a megszokott és kedvelt hazai ízeket, de ha ezzel sem boldogulunk, akkor érdemes néhány doboz speciális gyógytápszerrel is elősegíteni a hatékonyabb gyógyulást.

Frissítve: (2014.07.28.)

Mi a táplálásterápia?


A táplálásterápia nem más, mint egy módosított étrend, ami által a gyermek szükségleteit figyelembevéve biztosíthatjuk a megfelelő energia- és tápanyagbevitelt.

Tovább...


További kapcsolódó írások: