Nyitólap » Ha nem eszik eleget... » Szellemi leterheltség

Szellemi leterheltség

A mai iskolarendszer a kisgyerekek számára nagyon megterhelő. Rengeteg a követelmény, ráadásul sok helyen nem is illeszkedik a tanulók életkorához és érdeklődéséhez. Akik komolyan veszik a tanulást, és szeretnének megfelelni, azok bizony gyakran nagyon elfáradnak.


Nem ritkán fordul elő az is, hogy kifejezetten jó tanulók is túlérzékenyekké válnak, sőt a rájuk nehezedő stressz és fizikai-szellemi fáradtság akár pszichoszomatikus tüneteket is kiválthat.

Nagyon fontos időben észrevennünk ezeket a jeleket!

Először általában csak annyi látszik, hogy a máskor mindig vidám gyerek sokat szomorkodik, esetleg ok nélkül sírva fakad, és ha megkérdezzük, mi a baj, maga sem tudja megfogalmazni. Délután elalszik a könyv mellett, nincs kedve játszani, mozogni.

Rendkívül sokat számít ilyenkor a megfelelő táplálkozás. A szellemileg leterhelt gyereknek nagy szüksége van a változatos, vitaminokban gazdag étkezésre. Sajnos az iskolai menzákon erre nemigen tudnak ügyelni, ezért ez a felelősség elsősorban a szülőt terheli.

Létezik néhány olyan magas energiatartalmú gyógytápszer, amiket éppen az étvágytalanná vált kisgyerekek számára fejlesztettek. A gasztroenterológus javaslatára a saját gyermekorvosunk is felírhatja ezeket.

Frissítve: (2014.07.28.)

Mi a táplálásterápia?


A táplálásterápia nem más, mint egy módosított étrend, ami által a gyermek szükségleteit figyelembevéve biztosíthatjuk a megfelelő energia- és tápanyagbevitelt.

Tovább...


További kapcsolódó írások: