Nyitólap » Egészséges gyermekétrend » Beteg gyermek táplálkozása

Beteg gyermek táplálkozása

Legnagyobb igyekeztünk ellenére is előfordul, hogy gyermekünk megbetegszik. A beteg gyermek energia- és tápanyagszükséglete, a betegség fajtájától függően, megváltozik, amit figyelembe kell vennünk étrendjének kialakításakor.


A beteg gyermek tápanyagigénye az egészségesekéhez viszonyítva akár másfélszeresére is megnövekedhet. Minél magasabb az energiaigény, annál inkább szükségük van olyan speciális tápszerre, mely már kis volumenben is magas energia- és tápanyagtartalommal rendelkezik.

 
mennyiség
energiatartalom (kcal)
1 pohár tej
 2 dl
124
1 palack magas energiatartalmú
tápszer
 2 dl
300

 

A megváltozott igények miatt másként kell táplálnunk gyermekünket, mert csak így tudjuk a betegsége mellett biztosítani a megfelelő fejlődést, illetve a mihamarabbi gyógyulást.

Az orvos ezekben az esetekben, a szokásos terápia mellett, táplálásterápiát rendelhet el, amely során a gyermek életkorának megfelelő, magas energia- és tápanyagtartalmú tápszert kap.

Frissítve: (2014.07.28.)

Mi a táplálásterápia?


Nem megfelelő tápanyagbevitel esetén az orvos táplálásterápiát rendelhet el. A táplálásterápia nem más, mint egy módosított étrend, ami által magasabb energia- és tápanyagbevitelt tudunk biztosítani.

Tovább...


További kapcsolódó írások: