Eleget eszik a gyermekem?

Szülőként gyakran aggódva tekintünk gyermekünkre: vajon eleget eszik-e és amit elfogyaszt, az vajon fedezi-e a növekedéséhez és fejlődéshez szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat?

Honlapunkon a gyermekkori tápanyagszükségletekről, valamint a táplálásterápiáról olvashat. A honlap tartalma tájékoztató jellegű. Amennyiben gyermekénél felmerül az elégtelen táplálkozás gyanúja, forduljon gyermekorvásához vagy védőnőjéhez!

egészséges étrend nem eszik eleget gyermekkori táplálásterápia

Egészséges étrend,
gyermekkorban

A mennyiségileg és minőségileg megfelelő táplálkozás alapvető fontosságú a gyermekek fejlődése szempontjából. Fokozottan oda kell figyelnünk az étrend kiegyensúlyozott összeállítására. De mit is jelent ez?

Tovább..

Ha nem eszik eleget
a gyermek...

Bármelyik gyermeknek lehet "válogatós" időszaka, de a jó étvagyú gyermekek is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy akár betegség, akár más okból kifolyólag elvesztik étvágyukat. Melyek a leggyakoribb esetek?

Tovább..

Táplálásterápia
1-12 éves korban

Táplálásterápia során, a gyermek szükségleteinek megfelelően kifejlesztett magas energia- és tápanyagtartalmú tápszerek megoldást jelenthetnek, ha energia és tápanyagszükségleteiket nem tudják már a hagyományos étrenddel fedezni.

Tovább..