Nyitólap » Baba táplálás: segédletek

Baba táplálás: segédletek

Amennyiben gyermekünknek behozó növekedést segítő táplálásterápiára van szüksége, nagyon sokat segít, ha a csecsemője által elfogyasztott tápanyagokat az édesanya pontosan nyomon követi. Egy naplóban érdemes összesíteni az adatokat, ezzel is segítve a babájának legmegfelelőbb étrend  összeállítását a szükséges energia bevitel biztosításához.


 • Baba táplálási napló

  A baba táplálás követéséhez a naponta elfogyasztott élelmiszerből kiszámoljuk, hogy mennyi energiához jut a csecsemő, és milyen mennyiségű tápanyagot fogyasztott el (fehérjéből, szénhidrátból, zsiradékból, vitaminokból, ásványi anyagokból és folyadékból).


  Receptek tápszerrel

  Lelassult fejlődés esetén, a speciális gyógyászati célra szánt magas energia- és fehérjetartalmú tápszereket felhasználhatjuk babaételek elkészítése során. Az alábbi babaételek 6 hónapos kortól fogyaszthatók, lelassult fejlődés esetén.


  Baba étrend: tervezési javaslat

  Hogyan érdemes dúsítani a csecsemő étrendjében a tej-alapú ételeket, a gyümölcsöket és a főzelékféléket a magasabb tápanyagérték elérése érdekében? Tervezzük meg a baba étrendjét!


  Baba étrend minta

  Az összeállított étlapon bemutatjuk, hogy lelassult fejlődés esetén hogyan illeszthető be a speciális gyógyászati célra szánt magas energia- és fehérjetartalmú tápszer a baba napi étrendjébe.


  Baba energia- és tápérték táblázat

  Ahhoz, hogy a csecsemő számára a legmegfelelőbb étrendet össze tudjuk állítani, meg kell ismernünk a baba által fogyasztható különböző élelmiszerek eltérő energia és tápanyag tartalmát!