Nyitólap » A lelassult fejlődés felismerése

A lelassult fejlődés felismerése

Lemaradásról, vagy lelassult fejlõdérõl akkor beszélhetünk, ha a kisbaba az életkorától elvárható fejlettségi szinttõl 2-3 hónapos elmaradást mutat. A csecsemõkori lelassult fejlõdés gyakoribb, mint gondolnánk, és az oka általában az, hogy a baba nem jut elegendõ, a fejlõdését biztosító tápanyaghoz. Ijedtségre semmi ok - hiszen az elmaradást táplálásterápiával a legtöbb esetben kezelni lehet -, de a tüneteket komolyan kell venni, hiszen a hiányos állapotnak hosszútávon maradandó következményei alakulhatnak ki.

Nagyon fontos a lelassult fejlõdés idejében történõ felismerése és annak kiderítése, hogy mi állhat annak hátterében! A gyanú felmerülésekor mindenképpen szükséges konzultálni a csecsemõ kezelõorvosával vagy a védõnõvel!


 • A lelassult fejlődés felismerése

  Fontos a lelassult fejlődés időben való felismerése, hogy a terápiás kezelés mielőbb elkezdőhessen. De hogyan ismerhető fel a lelassult fejlődés és milyen okok állhatnak a háttérben?


  A lelassult fejlődés lehetséges következményei

  A csecsemőkori lelassult fejlődésnek súlyos fizikális és mentális következményei is lehetnek hosszútávon, ezért a lelassult fejlődés gyanúját mielőbb jelezze gyermeke háziorvosának!


  A lelassult fejlődés kezelése

  A csecsemőkori lelassult fejlődés esetében az energia- és a tápanyagbevitel növelésével csecsemője behozza az elmaradt növekedést, fejlődést.