Hogyan fejlődik a gyermekem?

Az anyatej a legjobb táplálék a babák számára. A legodaadóbb gondoskodás ellenére is akadhatnak azonban olykor olyan helyzetek, amikor a csecsemő nem gyarapszik eléggé, vagy fejlődése akadozik, lelassul.

Mit tehet ilyenkor a gondos szülő? Hogyan bizonyosodjon meg arról, hogy valóban tartós lelassult fejlődésről van szó? Miről ismerhető fel ez az állapot?

Igyekszünk ezekre a kérdésekre a téma alapos körüljárásával válaszolni. Az egészséges csecsemő átlagos fejlődési ütemének megismerése mellett a lelassult fejlődés lehetséges tüneteit és okait is ismertetjük. Igyekszünk megoldást, kezelési technikát ajánlani az érdeklő édesanyák és édesapák figyelmébe annak érdekében, hogy a kicsik minél hamarabb behozzák a lemaradást, amelynek elhanyagolása akár komoly következményekkel is járhat.

 

egészséges étrend nem eszik eleget gyermekkori táplálásterápia

Miért és hogyan kövessük
babánk fejlődését?

Kisgyermekkorban sok szülőnek okoz fejtörést a gyermek fejlődésének követése. Milyen gyakran, és milyen módszerrel kövessük a súlygyarapodást? Mi a percentilis görbe és hogyan értelmezzük azt?

Tovább..

Miről ismerhetjük fel
a lelassult fejlődést?

Lelassult fejlődéről akkor beszélhetünk, ha a kisbaba az életkorától elvárható fejlettségi szinttől 2-3 hónapos elmaradást mutat. Nagyon fontos a lelassult fejlődés idejében történő felismerése és annak kiderítése, hogy mi állhat annak hátterében.

Tovább..

Mit tehetek
lelassult fejlődés esetén?

A csecsemők számára a legjobb táplálék az anyatej. Előfordulhat azonban, hogy a csecsemő fokozott tápanyagbevitelt igényel ahhoz, hogy az életkorának megfelelő fejlettségi szintet elérje. Ekkor van szükség a táplálásterápiára, amely segít csecsemőjének utolérni az életkorának megfelelő fejlettségi szintet.

Tovább..